«

»

foto – Zájezd na vyhlášení Evropské ceny obnovy vesnic 2014 (Vals, Švýcarsko)

Zájezd na vyhlášení Evropské ceny obnovy vesnic 2014 se uskutečnil od středy 10. do neděle 14. září 2014, cílem bylo dějiště vyhlášení Evropské ceny obnovy vesnic ve švýcarském Vals (kanton Graubünden).
Odjíždělo se ve středu ve čtyři hodiny ráno. Trasa zájezdu vedla přes rakouský Dachstain a Hallstatt s přespáním. Následoval dojezd do švýcarského Valsu (vítězné vesnice minulého ročníku). Samotné vyhlášení proběhlo v pátek a sobotu. Návrat pak byl přes švýcarský St. Moritz a pak dále přes Německo a Rakousko zase zpátky domů. Autobus do Jeseníku ke KD dorazil v neděli v šest hodin ráno.

Celkem soutěžilo 29 obcí z Evropy, hodnotilo se dle tří kategorií (pozn. naše obec v první z nich skončila druhá). Vedle vítězné obce Tihany z Maďarska spolu s dalšími 11 obcemi byla obec Jeseník nad Odrou oceněna známkou nejvyšší kategorie, a to díky ucelenému a intenzivnímu rozvoji obce (dle motta soutěže).

Zájezdu se zúčastnilo celkem 58 místních občanů ve složení zástupců zastupitelstva, spolků, důchodců, podnikatelů, vedení obce a také zaměstnanců úřadu. Průběh zájezdu byl pod vedením CK Hornet Tour za účasti Ing. Radima Sršně a řidičů Mirka a Petra.

Při prezentaci obce byly ve stánku nabízeny masové výrobky místního řezníka Karla Bajera, palačovské koláče a pivo, slivovice z místní pálenice, Jesenická kyselka, prezentační materiály v anglickém a německém jazyce a fotografie z akcí. Jednotné oblečení a know-how poskytla firma UAX z Bernartic nad Odrou.

2 komentáře

skrýt

  1. segi napsal/a:

    Fajné, máš tam v článku dost informací, keré sem ani nevěděl. Ta Zonerama není vůbec špatná. 🙂

    Google Chrome 39.0.2166.2 Windows 7 x64 Edition
    1. admin napsal/a:

      Zonerama je pěkná, na mobilu se taky uzpůsobí.
      Je hodně dynamická a není ve flashi což se mi líbí 🙂
      Ale i tak nevýhoda je pouštění na slabším PC, některé kompy to skoro nerozdýchají…
      😐

      Firefox 32.0 Windows XP

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zobrazena.

K formátování textu můžete použít tyto formátovací HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>